Välkomna tillbaka till ett nytt år!

Välkommen tillbaka till ett nytt år och till vårterminen 2017!

Det känns gott att vara tillbaka igen tycker vi! Ett nytt år med nya utmaningar och möjligheter är något som vi ser fram emot tillsammans med er alla i våra verksamheter, barn, elever och medarbetare.

2016 var ett år då det hände mycket på våra skolor och fritidshem! Vi fick nya kursplaner för fritidshemmet och i förskoleklass. En bild för hur vi arbetat med vårt systematiska kvalitetsarbete på fritidshem och i förskoleklass finns på www.pedagogvastervik.se. Det är roligt att se hur mycket vi har gjort tillsammans under de senaste åren. Vi ser fram emot vårens träffar tillsammans med er.

I skolan pågår läslyftet fortfarande på vissa skolor, vi har också startat upp våra nätverk i praktiskt- estetiska ämnen och språk. Den 9 februari ses vi igen för att fortsätta vårt gemensamma arbete. Att tillsammans få sitta i grupper och diskutera undervisningen och fokusera på dessa ämnen känns väldigt stimulerande. Det finns en stor kraft i kollegiala samtal!

Skolinspektionen kommer till vår kommun som ni kanske redan hört eller läst. De kommer att besöka ett urval skolor, några program på gymnasiet och träffa delar av Barn- och utbildningsnämnden, rektorer och förvaltning. I förra veckan mailade vi in svar på de frågor de ställt till oss och nu ser vi fram emot deras besök. Det är bra att få hjälp att titta på vårt arbete av en myndighet så att vi ger alla barn och elever goda förutsättningar för lärande och utveckling.

Vi vill med dessa rader hälsa er alla välkomna tillbaka och ser fram emot att arbeta tillsammans med er alla under 2017.

Hälsningar Ewa Myhrén och Magnus Bengtsson