Världens bästa fröken. J. Steinberg

Världens bästa fröken. J. Steinberg Bokomslag Världens bästa fröken. J. Steinberg
John Steinberg
Gothia Fortbildning AB
2007-09-01
Häftad (flexband)
368
ISBN: 9789140651495

Världens bästa fröken finns hon? Visst. Det finns gott om exempel på lysande ledare för dagens barn, ungdomar och vuxna. Trots mängder av svårigheter lyckas dessa utmärkta pedagoger och lärare främja inlärning och utveckling. Vad är deras hemlighet? Hur gör de goda pedagogerna i praktiken? Vad gör de för att vinna för- troende, få arbetsro och få intentionerna bakom den moderna pedagogiken att fungera i praktiken?

Följ med John Steinberg på en pedagogisk resa! Resan börjar med en redogörelse för skolans utmaningar, behov och problem för att sedan fortsätta med en diskussion om viktiga begrepp såsom ansvar, ledarskap, demokrati, disciplin, spelregler och struktur. Vi reser till pedagogikens vardag - in i förskolans samlingar, grund- skolans strävan efter ansvar och gymnasieskolans temaarbete och projektarbete.

John Steinberg har observerat de absolut bästa pedagogerna och ger svar, tips och förslag. Den här boken innehåller goda modeller, praktiska exempel och intressanta teorier. Här finns de frågor som behöver väckas, t.ex. om demokrati, krav och ledarskap. Boken innehåller även exempel på ämnen för pedagogiska samtal och på idéer för klass- rumsobservationer och mentorskap.