Med önskan om härliga lediga dagar!

Tänk att det redan är avslutningstider och dags för lov och ledigheter!

Höstterminen lackar mot sitt slut och det har varit bråda tider så här mot slutet av terminen. Den undervisning som vi planerar och genomför under hela året trängs med betyg som ska sättas, omdömen som ska skrivas, Lucia och ämnesprov som ska genomföras. Det är verkligen fullt upp i våra verksamheter så här just före jul!

Vi vill tacka er alla för det fantastiska arbete som ni gör för våra barn och elever varje dag! Det finns en berättelse som vi har återkommit till under hösten i olika sammanhang. Det är berättelsen om mannen som möter stenhuggare.

 Den förste stenhuggaren han möter svettas och ser irriterad, arg och trött ut. Mannen frågar honom vad han gör och han svarar

– Jag hugger sten.

Mannen möter ytterligare en stenhuggare som svettas och hamrar på och frågar honom vad han gör och han svarar

-Jag försörjer min familj.

Mannen går vidare och ser en stenhuggare som hugger för glatta livet och gnolar. Han frågar honom vad han gör och han svarar

-Jag bygger en katedral.

Vi tänker att det är precis det vi alla gör i våra verksamheter. Tillsammans skapar vi en slags katedral för våra barn och elever, där katedralen är en undervisning och en plats som ger förutsättningar att lära och utvecklas tillsammans. Vi vill tacka er alla för det fantastiska arbete som ni gör för våra barn och elever varje dag. Det känns gott att göra det här arbetet tillsammans. För att bygga vår kunskapskatedral krävs en stor insats och alla i våra verksamheter är viktiga delar i vårt kunskapsbyggande för barn och elever i Västerviks kommun.

Stort tack för allt gott arbete under hösten! Vi hoppas att ni alla får möjlighet till sköna , lediga dagar under de helger som kommer.

Hälsningar

Magnus Bengtsson, Jörgen Jonsson och Ewa Myhrén